Monday, August 24, 2009

Berbuka & Sahur

Disebabkan peel pemalas aku pada awal Ramadhan.
Aku decide masak for berbuka & bersahur. Rajin kan? Hehehehe....
Menu berbuka kami (aku & hubby) :- Koay Teow Goreng (his fav) (pic ehsan-cik gugel)








Normally kalau aku goreng koay teow, aku kureng gemar nak letak taugeh. Peel ni terbawak since dlm pantang kat iman.








Menu Sahur kami (aku & hubby):- Nasi goreng crab stick (pic ehsan cik gugel)




Psst.... pic disebelah idak ler sama mcm yg aku masak. But most of my goreng2 type (nasik/ beehon/ mee) mesti kena colourful. Kalau tidak, tak selera nak makan.
Ehem...your presentation must be good as the taste.
Iman? Si kecik I belum poser lagi. Yg dia tau kalau dia xlalu makan or xnak makan, dia akan ckp "arini kan iman poser" Alahai..anak!
And other things yg aku xgemar, pecah telur dlm nasi/beehon/ mee. Peel ni aku kutip dari mak aku. Hehehe...

3 comments:

  1. sodap nasik goweng pg td....
    kue teow pon sodap....idak le mcm mee goweng yg jiran bg....tawau je...hehehehehe!!!!dah dpt juadah,ngutuk plak yer????kahkahkah!!!!!

    ReplyDelete
  2. teringin nyer nk masak kuetiew cm gtu..tp malangnya xder ruper cm tu lgsung
    apa petua haaa!!!

    ReplyDelete
  3. puanrazma,
    My koay teow always simple but colourful.
    Petua? My advise is for you to put all sayur-sayuran(sawi/ taugeh/ tomato.. or etc)u last minit. I mean 3 minutes before u tutup api.
    The vege will look fresh.
    I love to have tauhu goreng/ hirisan tomato/ daun bwh & daun sup utk tabur kat atas. Oh ya...plus with bawang goreng kalau ada.

    mofis (hunny bunny)
    org posa...mana boleh rasa.
    jgn lupa yg kita 2 pinggan kosong yg harus diisi utk bagi balik kat jiran kita.

    ReplyDelete